Opleiding Yogatherapie

De huidige opleidingen in Yoga gaan niet erg diep in op de therapeutische kwaliteiten van Asana’s, Pranayama’s, Mudra’s, Bandha’s, Dharana’s, Dhyana’s, Samadhi’s en/of Samyama’s.

Ook de therapeutische kwaliteiten van Reflexologie, Kinesiologie, Ayur Veda, Mindfulness (MOBA), Geur-kleur-mineralentherapie, Yogamassage, Mindfulness, Familieopstelling, Klankschalentherapie en Restorative Yoga worden nog niet integraal toegepast.

Verder krijgen de fysieke en esoterische geneeskunde en psychologie maar weinig aandacht in de bestaande Yogaopleidingen.

De opleiding Yogatherapie voorziet voor de derde keer in successie in dit gemis en gaat uit van een integrale en holistische benadering. Alle genoemde onderdelen worden bij ons in één programma aangeboden.

De opleiding Yogatherapie is een must voor Yoga-docenten die zich therapeutisch verder willen bekwamen.

Deze opleiding voldoet aan de inhoudelijke kwaliteitscriteria van Academie Raja Yoga Nederland en wordt erkend als een aanvullende/verdiepende opleiding door Samenwerkende Yogadocenten Nederland (en Benelux).

De opleiding bestaat uit 10 modules (in totaal 88 uur) en wordt verdeeld over ongeveer 1,5 jaar.

De opleiding wordt afgesloten met een zelfstandig uitgevoerde casus en een eindgesprek daarover.

Docenten:

Kosten voor de totale opleiding zijn: € 1995,=. (Er is een mogelijkheid om in twee delen te betalen). Zie betalingsvoorwaarden.

Locatie:
deels online, deels op locatie in Nieuwegein.

Data opleiding:
Start: zondag 3 september 2023 bij minimaal 12 studenten.
Iedere eerste zondag van iedere maand (10.00-16.00 uur) m.u.v. vakanties.

Voorwaarden:
De opleiding is erkend door SYN als een aanvullende opleiding op een erkende docentenopleiding.

Uit de eerder gegeven opleidingen is gebleken dat basiskennis over klassieke yoga vereist is om deze opleiding Yogatherapie met succes te kunnen volgen. Als na een intakegesprek blijkt dat deze kennis nog onvoldoende is, is het mogelijk om eerst de Basisopleiding Yogatherapie te volgen.

Een intakegesprek voor de opleiding is verplicht.

» Vraag een studiegids aan

» Schrijf je nu in voor de Opleiding Yogatherapie