Docenten

Klaas Stuive

Klaas Stuive MCM (1952), Pandit, Grootmeester in Yoga, schrijver, Haiku dichter en praktiserend filosoof, was 37-jaar politieofficier bij de politieregio Utrecht in diverse leidinggevende functies.

Binnen de politie verwierf hij landelijke faam om zijn creatieve oplossingen voor moeilijke veiligheidsvraagstukken en organisatorische problemen.

Na zijn carrière bij de politie werd hij zelfstandig ondernemer en bekleedde hij de functie van manager partner en senior-adviseur bij In-pact BV en In-pact Professionalisering BV. Beide BV’s zijn werkzaam op het gebied van politie en veiligheid. In december 2001 behaalde hij cum laude zijn Masterdegree, op het gebied van Verandermanagement (MCM).

Hij is oprichter, voorzitter en hoofddocent bij de Academie Raja Yoga Nederland (SRYN). Deze academie (voorheen stichting) is in oorsprong in mei 1992 opgericht door een groepje politiemensen, die enthousiast waren geworden over de effecten van Yoga voor het welzijn van de mens en samenleving.

Tevens is hij oprichter en ruim 17-jaar voorzitter geweest van de vereniging Samenwerkende Yogadocenten Nederland (SYN), officieel opgericht in mei 2003; een branche organisatie voor Yogadocenten met als doel bescherming van de kwaliteit van de klassieke Yoga.

Door diverse Yoga- en Boeddhistische meesters, is hij opgeleid en geïnitieerd in de oeroude (Himalaya) traditie van de klassieke Yoga en verzorgt hij al ruim 40 jaar de basis-, docenten-, meester-, grootmeesteropleiding en andere, aan de Yoga gerelateerde, opleidingen bij de academie.

Hij leerde de basis van het Sanskriet van dr. Maaike Mulder. Van zijn hand zijn diverse publicaties, studieboeken over Yoga verschenen.

In 2006 ontving hij de eretitel van ‘Yogacharya’ van de secretaris van de International Yoga Federation (IYF) voor zijn grote verdienste op het gebied van de Klassieke Yoga.

Recent ontving hij als verdienste de titel van ‘Pandit’ voor zijn vertalingen en toelichtingen van 12 Upanishads. Landelijk geeft hij lezingen in Nederland en België over zijn geliefde (klassieke) Yoga en de verborgen wetenschap daarachter.

Zijn manier van doceren en schrijven kenmerkt zich door een objectieve, respectvolle benadering van de esoterische leerstof, vermengd met vele persoonlijke ervaringen, wijszinnige verhaaltjes en veel relativerende, beeldende humor over wijsheden, zichzelf en het leven.

Anne Stuive-Logeman

Ik ben Anna Stuive (1955) en heb in de loop der jaren diverse opleidingen genoten: Franse, Engelse, Iranese taal, Mode Vakschool, Haute Couture, Patch Work. Pedagogische Academie.

Op Yoga gebied heb ik de afgelopen 7 jaar de volgende opleiding afgerond bij Stichting Raja Yoga Nederland:

  • Yogameester,
  • Trainer Mindfulness,
  • Yogatherapeute.

Verder geef ik de basiscursussen:

  • Sanskriet
  • Ayur Veda
  • Yogamassage

Mindfulness voor kinderen
Ik geef al jaren als Juf Anne les op een lagere school in Hilversum en heb veel ervaring opgedaan in de groepen 3 t/m 8.

Hierbij heb ik veel te maken gehad met  gedrags- en cognitieve problemen van kinderen tussen 6 en 12 jaar. Gelukkig heb ik veel van die kinderen kunnen helpen om weer vertrouwen te krijgen in hun zelf.

Een dankbare taak die ik nu -om ideële redenen- specifieker wil gaan uitoefenen in Nieuwegein. Immers kinderen verdienen in deze hectische tijd bewuste aandacht. En het is zo mooi om kinderen gelukkig te zien.

Gastdocenten

Afhankelijk van het onderwerp worden regelmatig gastdocenten uitgenodigd.