Masterclass Upanishads

De Upanishads zijn esoterische, filosofische verhandelingen en worden in het Hindoeïsme als heilig beschouwd. Zij behoren tot de shruti, op directe wijze qua kennis overgeheveld naar de mensheid.

De Upanishads beschrijven de mystieke en metafysische waarde van de hymnen en voorschriften, mede gebaseerd op de vier Veda’s. De oudste Upanishads zijn ontstaan in de Vedische periode (ongeveer 800 v.Chr.).

Het woord Upanishad betekent letterlijk: ‘neerzitten bij’ en duidt op het zitten van de leerling aan de voeten van de meester. De onderrichtingen van de Upanishads zijn uitgewerkt in de Vedantafilosofie. De voornaamste 108 Upanishads zijn door Adi Shankaracarya (788-820) van commentaren voorzien.

Pandit en Grootmeester in Yoga Klaas Stuive MCM heeft 12 Upanishads uit het Sanskriet en Engels vertaald, voorzien van persoonlijke toelichtingen, vanuit de klassieke Yoga. Hij ontsluiert in begrijpelijke taal de verborgen wetenschap achter woorden en metafysische/metaforische uitdrukkingen.

Zijn meest recente vertalingen betreffen de twee oudste, namelijk Brihadaranyaka en Chandogya Upanishads uitgegeven door de Academie Raja Yoga Nederland. Daarnaast in één bundel bekende en minder bekende 10 Upanishads.

In negen colleges behandelt Klaas Stuive de inhoud van enkele Upanishads. Dit gebeurt online op de laatste zondag van iedere maand van 10.00 uur – 12.30 uur.

Nb. De drie boeken zijn te bestellen bij Academie Raja Yoga Nederland en kosten € 20,= per stuk (exclusief verzendkosten).

Kosten:
€30,- per college, inclusief handouts.
Je schrijft je in voor minimaal 4 colleges.

Docent:
Klaas Stuive

» Schrijf je nu in voor de Masterclass Upanishads